Rólunk

A Vadaskert színjátszó csoportjában az érdeklődő diákok kiemelt drámapedagógia képzés mellett fejlődhetnek, tanulhatnak, iskolai műsorokban bemutatkozhatnak. Képzett drámapedagógus, ének-zene tanár és művészeti munkatárs segíti a gyermekeket abban, hogy önmaguk fizikai, lelki készségeiben fejlődjenek, megismerjék azt. Játékos, dramatikus formában jutnak közelebb ahhoz, hogy az érzelmeket, mini szituációkat megéljék, analóg formában képet kapva arról a világról és kérdéskörökről, ami első sorban az ő korosztályukat érinti. Mindemellett az Iskola évközi ünnepi műsoraira készülnek. Alkalmanként, a széles közönség előtt is bemutatkoznak nagyszabású rendezvényeken, gálákon! Iskolánk élete természetesen hagyományokra épül. de képesek vagyunk rugalmas, gyors döntésekkel, változtatásokkal új dolgokat megtapasztalni pedagógiai feladataink sikeres ellátása érdekében.

 Befogadó iskolánk velejárója, hogy szemléletünk nyitott. Ugyanakkor alapvető és természetes követelménynek tekintjük, hogy a gyermekeinkben rejlő értékeket felszínre hozzuk, fejlesszük másságuk ellenére is. Személyiségfejlesztői tevékenységünk fő célja gyermekeinkkel feldolgozni kudarcaikat, önbecsülésüket, önbizalmukat erősíteni. Tapasztalataink szerint gyermekeink előéletében - állapotuk miatt - esélyük sem volt iskolai ünnepségen szerepelni, vagy akár elmondani kedvenc versüket. Színjátszó szakkörünk számukra nagyszerű társ, közeg, arra, hogy az önkifejezés örömteli élményét átélve, újból fontosnak érezzék azt, amit tesznek. Igyekszünk szorongásukat izgalmas közösségi élményekkel is oldani és lehetőséget, esélyt teremteni számukra, hogy akár egy valódi színházi környezetben, nagy összefogással szervezett jubileumi gála ünnepeltjei legyenek.

Készülődés a bemutatóra

Az iskola ünnepségei, alapításának évfordulói nagyszerű alkalmat teremtenek arra, hogy visszaemlékezzünk közös munkánkra, emlékeinkre, sikereinkre. Nagyon jó érzés tudni és átélni, hogy egy jó cél érdekében mennyien megmozdulnak és tesznek azért, hogy gyermekeink eséllyel pályázzák meg a felnőttkor kihívásainak sikerét.